Sommarhälsning från arbetsgivarorganisationen

Nu när vi närmar oss midsommar vill arbetsgivarorganisationen, Skao, önska alla arbetsgivare inom vår stora medlemsorganisation – från norr till söder, stora som små – en riktigt trevlig sommar. Vi hoppas att ni får en välförtjänt paus med möjlighet att koppla av och ladda batterierna. Återhämtning är som vi vet avgörande för att vi ska kunna komma tillbaka med ny energi och inspiration.

Mycket har hänt hos oss på Skao under vårterminen. En av de stora nyheterna är att vi från och med den 4 juni har en ny webbplats: skao.se.

Några höjdpunkter från vårens verksamhet:

  • Vi har påbörjat och förberett oss inför kommande års avtalsförhandlingar - Avtal 25.
  • Vi har genomfört en arbetsmiljökonferens som lockade drygt 200 deltagare.
  • Våra nya samarbetspartners: Idéburen välfärd, Sigtunastiftelsen och Ideellt forum och deras utbud av utbildningar har börjat ge effekt, vilket vi hoppas ger ett mervärde i medlemsnyttan som vi kan erbjuda er som arbetsgivare och medlemmar i Skao.

Vidare kommer Skao att genom Malmö Universitet undersöka kyrkoherdars organisatoriska och sociala arbetsmiljö. Undersökningen pågår under hösten och resultaten presenteras nästa år. Vi är också glada över att vårt påverkansarbete har gett effekt; Arbetsmiljöverket har skjutit upp införandet av certifiering av pannoperatörer till 1 december 2025 efter att Skao framfört kritik mot förslaget.

Tveka inte att vid behov kontakta oss i sommar. Jouren är öppen hela sommaren på 08-737 72 00. Webbhandboken Vera ger också väldigt bra stöd för er som arbetsgivarföreträdare.

 

Med hopp om en avkopplande och härlig sommar.

Hälsningar,

                                                          

Jösta Claeson                                                                 Birgitta Ödmark
Ordförande                                                                    VD